Visie

Iedere persoon een eigen oplossing
De mens functioneert als een eenheid van lichaam, emoties, denken, voelen, gedrag, sociale en spirituele kanten. Een probleem ontstaat wanneer het evenwicht van dit complexe geheel uit balans raakt door bijvoorbeeld stress, ziekte, overbelasting of conflicten.
Gedrag, emoties, denken, lichaam, spiritualiteit en sociale omgeving zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en beïnvloeden elkaar ook. Met een eigen verleden, heden en toekomst.
Ook beschikt ieder mens over een natuurlijk vermogen tot verandering, heelwording en groei. De therapeut is in zijn handelen gericht op het activeren van dit eigen helingsproces met als doel heelwording van de eigen eenheid.

“Iedere cliënt verdient een eigen therapie”.
Integratieve psychotherapie is een vorm van begeleiding waarbij verschillende therapeutische stromingen zijn samengevoegd. De meest bekende zijn: psychoanalyse, cognitieve-gedragstherapie, RET, gestalt-therapie, systeemtherapie, hypnotherapie, enzovoorts.
Uitgangspunt van integratieve therapie is dat iemand het beste geholpen kan worden door een begeleidingsvorm te kiezen, die het meest aansluit bij deze persoon. Gericht op zijn/ haar unieke probleem en, misschien wel belagrijker, gericht op de eigen unieke oplossing

Veranderen wordt zo ‘ver’anderen. Dichter bij jezelf komen, dat is pas ‘ver’anderen.